taal / language: nl / en


Mijn cartografische werk is gebaseerd op GIS. Hierdoor bestaat er een directe relatie met de werkelijkheid en is het bijvoorbeeld eenvoudig om GPS-gegevens in de kaart te integreren. Ook kan ik de gegevens die op de kaart worden weergegeven, omzetten naar een formaat dat in een GPS-ontvanger is in te lezen.
Ik werk met ArcView GIS van softwarebedrijf ESRI. Dit is wereldwijd de standaard op GIS-gebied. Omdat de grafische mogelijkheden van ArcView beperkt zijn, maak ik de kaarten op in Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Daarnaast werk ik met het programma Adobe Indesign. Daardoor kan ik ook de hele opmaak van een landkaart in een tekst-omgeving, zoals een reisgids, verzorgen.
Een landkaart is een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid. De elementen die voor de gebruiker van belang zijn, worden duidelijk weergegeven. Andere elementen zijn niet of slechts op de achtergrond zichtbaar. Als cartograaf zorg ik ervoor dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt voor het weergeven van de gewenste informatie zonder dat de kaart overvol wordt. De wensen van de opdrachtgever en de eindgebruikers staan daarbij centraal.
In mijn portfolio is een selectie van mijn werk te zien.